Veerle Bisschop

Foto-Veerle1Veerle Bisschop werkt sinds oktober 2017 als junior onderzoeker bij Claudia de Graauw. Ze ondersteunt Claudia in de uitvoering van haar onderzoeken. Onder begeleiding van Claudia houdt Veerle zich bezig met allerlei ondersteunende taken, van het verzamelen van data, het schrijven van rapporten tot marketingtaken.

Hiervoor behaalde Veerle in 2012 haar HBO-bachelor Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Tijdens deze studie specialiseerde ze zich in educatie en publieksparticipatie. Ze liep stage bij de educatieafdeling van Naturalis, waar ze o.a activiteiten begeleidde en zich bezig hield met het ontwikkelen van educatieve producten. Haar afstudeeronderzoek over het toegankelijk maken van wetenschappelijk onderzoek in natuurhistorische musea en science-centers, voerde ze uit bij Museon.

Daarna volgde ze de master Arts, Culture & Society (Kunst- en Cultuurwetenschappen) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, die ze in juli 2017 afrondde. Voor haar masterscriptie deed ze kwalitatief onderzoek naar narratieve identiteit van volwassen lezers van young adult-literatuur. Ze nam interviews af en analyseerde ze. Het uitvoeren en schrijven van deze scriptie vond zij zo interessant, dat ze dit ook in haar professionele carrière wilde blijven doen.

Tijdens haar universitaire studie deed ze vrijwilligerswerk bij Villa Zebra, waar ze kinderen begeleidde op de tentoonstellingen en bij workshops. Ook was ze lid van de muziekcommissie van het Studentenkoor Rotterdamsch Schoon, waar ze vier jaar zong.

Wie
Back to Top ↑